Speeltip: De Gekken-bekken-parade

Deze blog is eerst gepost op de website van Tischa Neve waar ik gastblogger ben.

gekken-bekken-parade

Druk hè, alles? Gezin, werk, vrienden, huis(houden), sport, vakantieplannen, twitteren, facebooken … Ow ja, of je ook nog even willen spelen.
– Sorry, wat?
Ja, je weet wel, spelen met je kind(eren).
– Oh ja.
Dit lijkt er soms bij in te schieten. Of we doen het wel maar zijn met onze gedachten ergens anders. En dat terwijl het zo leuk is, en voldoening geeft, en fijn contact met je kind oplevert, en goed is voor de ontwikkeling en het humeur in z’n algemeen, en bijdraagt aan wereldvrede en, en … oké, ik draaf door. Echter, als nieuwe ‘speler’ in veld zie ik genoeg redenen om te schrijven over spelen met kinderen. Ik geloof in de verbindende kracht van spel (voorál tussen ouder en kind). Hoe leuk is het dan om te starten met een speeltip. Hopelijk is er tijd om dit grappige en eenvoudige spel binnenkort met je kind te doen.

Gekke-Bekken-parade
Zoek samen met je kind een gezellige plek om te zitten. Dit kan op de bank zijn of op bed of in de moestuin … overal kan! Je kind mag beginnen met een gekke bek trekken en jij gaat die gekke bek na-apen. Als je dat gedaan hebt, verander jij de gekke bek in een nieuwe gekke bek. Nu mag je kind jou na-apen. Vervolgens is je kind weer aan de beurt en kan jij weer na-apen. Je kan de gekken-bekken-parade spelen zolang jullie er samen plezier in hebben. En geloof me, dat kan best een tijdje duren! De prof-spelers onder ons kunnen de gekke bekken combineren met gekke geluiden. Al leert de ervaring dat dit vaak vanzelf al gebeurt.

Eenvoud en verbinding
Spelen met kinderen is kinderlijk eenvoudig: het vraagt geen voorbereiding en de enige investering van jou als ouder is dat je er met je koppie even bij blijft. Dus geen ‘infotainment’ (vaak via smartphone), huishouden en werk aan je hoofd. Even alleen jij en je kind. Hoe fijn is dat, niet alleen voor je kind maar ook voor jou.
Wat ik vaak merk is dat ouders zich niet bewust zijn van de eenvoud van spel. En van het verbindende effect. Spelen wordt vaak onderschat en verward met ‘kost tijd’, ‘kost geld’, ‘veel regels’, ‘orde houden’, ‘energievretend’ en ‘duurtlang.nl’. En dan te bedenken dat we vroeger allemaal onze wereld leerden begrijpen door middel van spel.

Held en daden
Spelen met kinderen als middel tot verbinding. Dat is waarin ik geloof en je via deze blog graag in meeneem. Juist als ouder heb je alle touwtjes in handen waar het gaat over de verbinding met je kind. Jij kent je kind het allerbeste en weet wat het nodig heeft en waar het blij van wordt. Iedere ouder kan volledig aansluiten bij de behoeften van zijn kind, door spel(en) en communicatie. Daarvoor geef ik concrete tips en handvatten om te spelen, en dus te verbinden, met kinderen.

Als je meer speeltips wilt ontvangen, dan kan je mijn blog blijven volgen wat ik heel leuk vind. Ook kan je je inschrijven voor mijn gratis speeltips voor meer verbinding met je kind. Deze heten de ‘Held en daden’ en vind je hier

Veel speelplezier!!

P.S. Laat je me weten hoe het was om de Gekke-Bekken-Parade te doen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie